Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skellefteå Hamn har tecknat nytt avtal företaget Wibax AB

Skellefteå Hamn har tecknat nytt avtal med Piteåbaserade bolaget Wibax AB. Avtalet gäller import av biologiska oljor. Tänkt kundkrets är värmekraftverk och energikrävande industrier.
Vad betyder det här för Skellefteå Hamn?
– Vi får en produkt till och det blir ett viktigt tillskott för hamnens verksamhet, säger Lars Widelund, hamnchef, Skellefteå Hamn.

För att kunna tillgodose Wibax behov bygger Skellefteå Hamn ytterligare en rörledning på Oljekajen samt byter några ventiler. Hamnen får då möjlighet att hantera fyra olika produktgrupper i rörsystemet. Arbetet med nya rörledningen ska vara klart vid årsskiftet och första båt är planerad till mitten av januari.

Wibax renoverar och bygger om sitt rörnät samt en ny tappningsanläggning vid en av sina depåer i oljehamnen. Utleverans kommer att ske med tankbil i början och i en framtid kan det även bli fråga om utleveranser med järnväg.

Fakta
Wibax omsätter drygt 400 miljoner kronor under 2009 och är stor leverantör av kemikalier och insatsvaror till europeisk basindustri.

Skellefteå Hamn omsätter 1 700 000 ton per år. Skellefteå Hamn ägs av Skellefteå kommun och drivs som en avdelning inom tekniska kontoret verksamhet.

Mer information:
Lars Widelund, hamnchef, Skellefteå Hamn 0910-736338
Jonas Wiklund, logistikchef, Wibax AB 0911-250205

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden