Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Serviceförklaring inom handikappomsorgen

Serviceförklaringar är konkreta utfästelser som förklarar vad medborgarna kan förvänta sig av kommunens tjänster. Syftet med serviceförklaringarna är att de ska tillföra värden som trygghet, tydlighet och kunskap samt successivt öka kvaliteten i kommunens tjänster. Socialkontoret och kommunledningskontoret i Skellefteå kommun har utarbetat en förvaltningsövergripande modell för serviceförklaringar. Först ut med att ta fram serviceförklaringar i Skellefteå kommun är socialnämnden.

I juni tog socialnämnden beslut om de första serviceförklaringarna som avser försörjningsstöd och hemtjänst. Och nu finns även en serviceförklaring för bostad med särskild service för vuxna enligt LSS. Serviceförklaringarna kommer att börja gälla den 1 januari 2012 och under resten av året kommer socialkontoret att samverka, informera och införliva serviceförklaringarna i organisationen. ”Vår ambition är att alla våra större tjänster, på sikt, ska ha serviceförklaringar som tydligt redovisar våra åtaganden. Det känns också viktigt att övriga förvaltningar ansluter sig till det här arbetet. Våra medborgare behöver ju ofta tjänster från flera förvaltningar samtidigt och då bör vi kunna beskriva vår service på ett enhetligt sätt”, säger Gunilla Åström, socialnämndens ordförande. 

För mer information, kontakta
Gunilla Åström(S), socialnämndens ordförande, 070-397 44 65
Kenneth Fahlesson(S), socialnämndens vice ordförande, 070-346 05 03
Anette Lindgren (M), ledamot socialnämnden, 070-659 10 85
Lotta Svärd, socialchef, socialkontoret, 076-133 56 50
Helena Delborn, informatör, socialkontoret, 070-374 77 04

 

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden