Följ Skellefteå kommun

RFSL vann Skellefteå kommuns demokratipris

Pressmeddelande   •   Maj 24, 2017 11:35 CEST

Linnea Wikman, ordförande för RFSL i Skellefteå. Fotograf: Magnus Lindkvist.

Skellefteå kommuns demokratipris 2017 tilldelas RFSL. Motiveringen handlar om RFSL:s engagemang för att skapa ett öppet och demokratisk samhälle där alla ska få plats, vilket bland annat innefattar Prideveckan med öppna möten, öppet hus och Pridetåg.

RFSL:s ordförande i Skellefteå, Linnea Wikman, är mycket glad över priset:

– Det betyder oerhört mycket att RFSL Skellefteå har tilldelats det här priset. Vi arbetar ideellt för att hbtq-personer ska få samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter som alla andra i samhället. I Skellefteå jobbar vi för en öppnare och mer inkluderande stad och vi gör vårt bästa för att skapa trygga platser för hbtq-personer. Att bli tilldelade demokratipriset blir för oss i styrelsen ett slags kvitto på att vårt arbete uppskattas. Det stöd vi känner ger oss kraft och styrka att fortsätta vårt arbete.

Skellefteå kommun instiftade demokratipriset 2016 i syfte att uppmuntra samhällsengagemang och demokratiutveckling. För att bli aktuell för demokratipriset ska personen, gruppen eller motsvarande ha gjort utmärkande och föredömliga insatser för att främja utvecklingen av demokratin i det geografiska området Skellefteå kommun.

Själva insatsen kan vara stor likväl som liten, och beröra många eller få människor.

– Det är andan i gärningen som bedöms, poängterar Tomas Marklund.

Kommunstyrelsen ansvarar för demokratipriset, och fungerar även som jury. Utifrån de ansökningar och nomineringar som kommer in är det demokratiberedningen och kommunstyrelsen som kan föreslå pristagare.

Skellefteå kommuns demokratiberedning består av representanter för varje parti som är invalt i fullmäktige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera