Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Psykiatrin får nu också Slindvatten

Slindvatten även till psykiatriska kliniken. Den felkoppling som upptäckts i ett avlopp vid hjälpmedelscentralen på Skellefteå lasarett är nu åtgärdad.
   
 – Det finns inga indikationer på fler felkopplingar, men vi fortsätter att felsöka och ta ytterligare prover för att säkerställa att spillvatten från lasarettet inte rinner ut i dagvattnet, säger Niclas Marklund, tillförordnad driftchef vid Skellefteå lasarett.

Från och med, idag måndag får även psykiatriska kliniken, förutom paviljongen, sitt dricksvatten från Slind. Det innebär att hela Skellefteå lasarett, förutom paviljongen vid psykiatriska kliniken, nu har rent dricksvatten från Slind i kranarna. Paviljongen försörjs även fortsättningsvis av vatten i dunkar.

Spara vatten på nätterna
Till veckan börjar renspolningen av Abborrens vattenledningsnät. Arbetet inleds i veckan med att spola vattenreservoarerna. Tillgången till vatten kan därför minska i veckan, och det är bra om alla medborgare är återhållsamma med vattenförbrukningen nattetid. Låt bli att starta exempelvis bevattning, tvättmaskin, diskmaskin eller uppfyllning av pooler. Det gäller natten mellan måndag och tisdag samt onsdag och torsdag.

Utförligare information om spolningen kommer i kommunens annons på fredag samt på www.skelleftea.se. Kom ihåg att fortsätta koka dricksvattnet ända tills vattnet är friskförklarat.

– Vi vill tacka för det stora engagemanget som våra medborgare visar, men också för att de visar uthållighet med att fortsätta koka vattnet, säger Kristina Sundin Jonsson kommunchef i Skellefteå kommun.

Mer information:
Nicklas Marklund, fastighetsdrift, 070-289 24 32
Kristina Sundin, kommunchef i Skellefteå kommun, 070- 608 89 69
Stefan Johansson, vatten- och avfallschef, Skellefteå kommun, 070-224 15 84

 

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden