Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Polisanmälan för medicinstöld hos brukare

En anhörig till en brukare hos Skellefteå kommuns stöd och service-verksamhet har upptäckt att det saknades ca 20 tabletter av sorten Olanzapin. Olanzapin är en neuroleptika som har lugnande och ångestdämpande effekt. Det går anta att någon ur personalen kan ha tagit tabletter från brukarens medicinskåp.

– Vi vet inte om och i så fall vem ur personalen som tagit tabletterna då det är en arbetsgrupp på sammanlagt 13 personer som arbetar med att stödja brukaren i sin vardag. Brukaren verkar inte ha inte lidit några fysiska eller psykiska konsekvenser av de försvunna tabletterna i medicinburken, och förefaller ha fått sin medicindosering enligt läkarens föreskrifter. Dock har medicinburkens innehåll tagit slut för tidigt vilket tyder på att tabletter försvunnit från den, sammanfattar Inger Engström, verksamhetschef inom stöd och service på Skellefteå kommun.

Stöd och service ser mycket allvarligt på det inträffade. En polisanmälan för stöld är gjord. Samma dag som händelsen upptäcktes avlägsnades medicinasken från brukarens hem av brukarens gode man, men medicinen ges fortfarande till brukaren enligt ordination genom hembesök.

– Vi kommer att titta på hur vi ska göra för att liknande situationer inte ska återuppstå, exempelvis om medicinen ska låsas in och vem som ska ha tillträde till en nyckel, säger Inger Engström.

– Det är viktigt att våra kunder, och deras anhöriga, känner förtroende för vår verksamhet och att vi agerar snabbt när dessa typer av händelser uppstår. Vi kommer inte bara att titta på hur vi hanterar medicinen i brukarens hem, utan se över om det finns andra faktorer som kan ha bidragit till det inträffade, avslutar Inger Engström. 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden