Gå direkt till innehåll
​Nya centrumhållplatser byggs på Stationsgatan

Pressmeddelande -

​Nya centrumhållplatser byggs på Stationsgatan

Samhällsbyggnadsnämnden har gett klartecken till att bygga nya centrumhållplatser för lokaltrafiken längs Stationsgatan, mellan Kanalgatan och Södra Järnvägsgatan.

-Det är viktigt att vi har ett fungerande kollektivtrafiksystem under tiden stadskärnan förändras, säger Sara Keisu, Samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Eftersom förändringar pågår längs Kanalgatan förbi torget behöver de befintliga busshållplatserna flyttas. Stationsgatans läge, mitt emellan stadskärnan och regionaltrafiken, samt dess bredd och tillgänglighet för cyklister, gör gatan till det bästa alternativet utifrån nuläget.

Entreprenaden omfattar anläggande av nya hållplatser längst Stationsgatan, samt en ny cykelväg bredvid befintlig gångbana i öster. Trädallén ersätts med ny allé för att möjliggöra yta för såväl cykelbana som hållplatser (förutsatt att dispens medges från länsstyrelsen).

-Placeringen av hållplatserna längst Stationsgatan har många fördelar och skapar möjlighet för ett hållbart resande, säger Johanna Granlund, projektledare.

Kommunens långsiktiga plan är att centrumhållplatserna placeras väster om nuvarande läge på Kanalgatan, som en del i omvandlingen till ett mer attraktivt centrum, men tills vidare flyttas de till Stationsgatan.

Kontaktpersoner

Sara Keisu, samhällsbyggnadsnämndens ordförande
sara.keisu@skelleftea.se
0730-76 41 57

Johanna Granlund, projektledare,
johanna.granlund@skelleftea.se
073-058 68 39

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden