Gå direkt till innehåll
Ny lekplats i Skellefteå lockar till rörelse

Pressmeddelande -

Ny lekplats i Skellefteå lockar till rörelse

Den nya lekplatsen på Nordanå blir den andra i Sverige som har en ICON 1000, en elektronisk plattform – som integrerad i lekredskap flyttar dataspelsvärlden ut i friska luften. Upp till sju spelare eller lag kan tävla på ”klätterställningen”. Lysande nodes är fördelade strategiskt på ställningen och bara väntar på att bli "fångade". När Noderna börjar lysa ska spelarna släcka dem genom att röra på noden.

Det finns fyra olika banor på ICON. Panelbordet är i form av en svamp där svamphatten är där man ställer in spelet.
– Vi fastnade för ICON för att den lockade till rörelse, säger stadsträdgårdsmästare Zandra Nordin, Skellefteå kommun. Vi hoppas att den kan vara ett redskap som får alla barn och ungdomar att vilja vara med.

Lekplatsen är universell dvs den är för alla åldrar och anpassad för olika typer av funktionshinder exempelvis rullstolar, synskadade med mera. Lekplatsen går nu att börja använda, men den officiella invigningen blir nästa år. Fortfarande saknas planteringar, gräsytor som inte går att göra just nu. Sedan ska också träningsredskap för fysisk träning byggas. Då kan de som vill kombinera sin löprunda eller promenad med fysisk träning utomhus. Lekplatsen bär också Skellefteås historia.
   – Vi tyckte det var viktigt att bygga en lekplats förankrad till Skellefteås historia; gruvor, Skellefteälven, havet och skogen, säger Zandra Nordin.
Det tar sig uttryck i att lekplatsen får ett berg att krypa i, en miniskog, bryggor och ett stort lekskepp.
– Vi har ansträngt oss att forma en miljö som gör det mysigt för vuxna att följa med till lekparken, men alla mysdelar är ännu inte klara, avslutar Zandra Nordin.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden