Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Night Flight i Skellefteå – en kväll som ungdomar fixar för andra ungdomar

Innebandyturnering, musik, mumsätartävling och slushdrickarlek är bara några aktiviteter som lockar 1 000 ungdomar till Night Flight i Skellefteå.
Night Flight är en gammal anrik innebandyturnering med kringarrangemang, som har funnits sedan slutet av sjuttiotalet.
- Det har blivit en uppskattad tradition, säger Anette Forss föreståndare på fritidsgården Söder. De ungdomar som är på fritidsgårdarna nu har föräldrar som var på Night Flight under åttiotalet.
Innebandyturnering, mingel, disco, lokala band, hårstyling, nagelmakeri, Singstar, Rockband, olika lekar och tävlingar är exempel på vad som händer under fredagskvällen. Arrangemanget är drogfritt och riktar sig mot högstadieklasserna 7-9.
Efterlängtat arbete
Det är ett sextiotal ungdomar från fritidsgården Söder som sedan januari i år har arbetat i olika grupper med planering och genomförande av alla aktiviteter.
- Att arbeta med Night Flight är en riktig energikick, säger Anette Forss. Det roligaste är att vi gör det tillsammans med ungdomarna. Det är fantastiskt att få se hur stolta ungdomarna är att få göra det här arrangemanget för andra ungdomar.
De ungdomar som arbetar med Night Flight är indelade i olika grupper; marknadsföring, försäljning, dokumentation, disco, lek och tävlingar, sekretariat och rodda musiken dvs hjälper banden på scenen.
- De växer som personer med allt de gör, säger Anette Forss. Och en liten bonus för allt jobb de lägger ned är en dagsresa till exempelvis Umeå.
Lockar ungdomar från andra kommuner
Den här kvällen har alla fritidsgårdar i Skellefteå kommun stängt förutom fritidsgården Söder där Night Flight pågår och all fritidsgårdspersonal är på Söder och jobbar.
Men det är inte bara Skellefteungdomar som kommer till Night Flight. I år kommer även ungdomar och ledare från Norsjö, Robertsfors och Lycksele kommun för att både delta i turneringen och vara med i de andra aktiviteterna.

Fakta om Night Flight
Namnet på arrangemanget Night Flight är efter ett radioprogram som hette så och började sändas under sjuttiotalet. Radioprogrammet spelade "ny musik" exempelvis soul, som då inte tillhörde den vanliga listmusiken.
Night Flight i Skellefteå är i år fredag den 27 februari.


För mer information kontakta:
Anette Forss
Föreståndare på fritidsgården Söder
Fritidskontoret
Skellefteå kommun
Telefon: 0910- 73 62 76 eller 076-761 32 33
Anette.forss@skelleftea.se

Mona Hedlund
Pressinformatör
Informationsenheten
Skellefteå kommun
Telefon: 0910- 73 46 72 eller 073-533 86 24
mona.hedlund@skelleftea.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden