Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Mäns våld i nära relationer - orsak och behandling

Per Isdal, norsk psykoterapeut och mycket uppskattad föreläsare håller två föreläsningar i Skellefteå och ämnet är ”Mäns våld i nära relationer”. Den första dagen har rubriken ”Hur kan man förstå mäns våld i nära relationer”. Den andra dagen rubriceras ”Hur kan man arbete med våldsamma män?” och är en fördjupningsdag i behandling av män som utövar våld i nära relationer.

Vem är mannen som utövar våld i nära relationer? Vad har våld för orsaker och konsekvenser? Vad finns det för behandling av män med våldsproblem? Dessa frågor och många fler kommer att belysas.

Per Isdal har arbetat med våldsutövare i över 20 år. Han är en av grundarna till Alternativ til Vold (ATV) som är Europas första behandlingscenter för män som misshandlar kvinnor. Han har skrivit flera böcker inom området, bland annat ”Meningen med volden” som också finns översatt till svenska.

Det är socialkontoret i Skellefteå kommun som har tagit initiativet till föreläsningarna. ”Det här är ett mycket intressant och viktigt ämne, det ser vi inte minst på det stora intresset att delta. Många deltagare kommer från socialtjänsten inom Skellefteå kommun men även personer från socialtjänsten i Umeå, Piteå, Luleå, Boden och Kiruna kommer hit för att delta. Dessutom kommer personer från vuxenpsykiatrin, kvinnofridsmottagningar i både Västerbotten och Norrbotten, polisen, Arbetsförmedlingen med flera. Närmare 250 personer är bokade dag 1 och ca 140 dag 2” säger Åsa Lööv som är en av initiativtagarna.

Föreläsningarna äger rum den 12 och 13 maj i Forumsalen på Campus Skellefteå. Dag 1 mellan 8.30 och 16.00. Dag 2 mellan 8.30 och 15.00.

För mer information kontakta:
Åsa Lööv, Centrum för kvinnofrid, 070-55 14 194
Helena Delborn, informatör, 070-374 77 04

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden