Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Lotta Svärd slutar som socialchef

Lotta Svärd, som har arbetat som socialchef på socialkontoret i Skellefteå sedan januari 2008, kommer på egen begäran att sluta som socialchef. Hon kommer att arbeta kvar inom förvaltningen, preliminärt som ställföreträdande socialchef. Befattningen är ny och har diskuterats en tid eftersom det är en stor förvaltning och ett mycket omfattande uppdrag för förvaltningschefen. Lotta kommer att ha kvar sin tjänst under rekryteringstiden.

”Att arbeta som socialchef är ett fantastiskt jobb när man, som jag, är intresserad av samhällsfrågor och av att få leda en verksamhet. Det är verkligen både utmanande, omväxlande, spännande och roligt men det är även ett slitsamt arbete och jag är inte helt ung längre. Jag ser därför fram emot att, under de två år som återstår fram till min pension, få koncentrera mig på ett begränsat antal uppgifter. Det handlar om utvecklingsfrågor samt att bevaka de rättsliga områden som socialtjänsten styrs och påverkas av”, säger Lotta Svärd.

Socialnämndens ordförande Gunilla Åström anser att Lotta Svärd utfört ett mycket viktigt arbete för nämndens räkning. Exempel på detta är bland annat en budget i balans, inga äldre på lasarettet som väntar länge på äldreboendeplats och ett utvecklat samarbete med landstinget. ”Jag förstår att Lotta vill förändra sin arbetssituation och vill verka för att hennes kompetens tas tillvara som ställföreträdande socialchef”, säger Gunilla Åström.

För mer information, kontakta
Gunilla Åström(S), socialnämndens ordförande, 070-397 44 65
Lotta Svärd, socialchef, socialkontoret, 076-133 56 50

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden