Gå direkt till innehåll
Kommunstyrelsen välkomnar etablering av Engelska skolan

Pressmeddelande -

Kommunstyrelsen välkomnar etablering av Engelska skolan

Kommunstyrelsen ser positivt på en etablering av Engelska skolan. Enighet råder, även om en etablering ger konsekvenser.

- Vi ser att Engelska skolan tillför en pedagogik som vi saknar här i Skellefteå, säger Lorents Burman, kommunstyrelsens ordförande. Och att vi vet att många föräldrar efterfrågar detta. Även företagen ser behov av den här typen av skola genom framtida behov av rekrytering.

Kommunstyrelsens uppdrag är att se till hela kommunen och vilka möjligheter som ges vid en sådan etablering t ex för näringslivet. Kommunen för en dialog med Engelska skolan. Representanter för Engelska skolan har varit i Skellefteå på besök och ser framemot besked.

- Skellefteå är en del av världen och globaliseringen är ett faktum, säger Maria Marklund, kommunstyrelsens 1:e vice ordförande. Vi blir fler invånare och en etablering av Engelska skolan ger tillväxt på flera sätt.

Skolinspektionen är den myndighet som beslutar var skolan ska etableras. Ansökan gäller en grundskola årskurs 1-9, en förskoleklass och fritidshem. Det totala elevantalet vid fullt utbyggd verksamhet beräknas till 608 elever. Skolans profil är att de flesta ämnen undervisas på engelska.

- Självklart kommer en etablering att ge organisatoriska, pedagogiska och ekonomiska konsekvenser, säger Lorents Burman. Dessa måste vi som kommun ta hänsyn till och i viss mån anpassa oss till. 

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden