Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kommunanställda i enkät om vattenparasiten

Cryptosporidiumparasiten har inneburit merarbete för många av Skellefteå kommuns anställda.
Samtidigt har den tillfört mycket ny kunskap.

Det framgår av en enkät kommunledningskontorets personalavdelning låtit göra bland kommunanställda som arbetat med vattenparasiten.

- Målet har varit att tillvarata värdefulla erfarenheter och synpunkter, men även att utveckla en beredskap inför eventuella andra händelser i framtiden, säger personalchef Kicki Krane.

På frågan vad arbetet med vattenfrågan har inneburit för medarbetarna är det tre svar som dominerar: fler telefonsamtal, diskussioner med vänner och bekanta på fritiden och att man har lärt sig något nytt.

Merarbete

Många har också fått ta emot fler e-post och upplever att de utsatts för mer stress, helg- och kvällsarbete.

På frågan hur arbetet påverkat arbetsglädje och välmående svarar en tredjedel att det haft liten eller ingen påverkan, medan var femte upplevt stress och lika många konstaterar att det varit spännande och gett arbetsglädje.

Av de som svarat anser 70 procent att de fått tillräckligt med stöd från kommunen som arbetsgivare och lika många anser att kommunen har en bra beredskap för att hantera krissituationer som den inträffade.

Stolthet

I de fria kommentarerna nämns bland annat att det varit spännande och lärorikt att arbeta med vattenfrågan, att samarbetet internt inom kommunen fungerat bra och att man upplever en stolthet över det arbete som lagts ned.

Kontakterna med allmänheten beskrivs i huvudsak ha varit positiva, även om negativa reaktioner också förekommit.

Enkäten skickades ut till 156 personer och 139 svarade, vilket ger en svarsfrekvens på 89 procent. De medarbetare som svarat arbetar på tekniska kontoret, bygg- och miljökontoret, kommunledningskontoret, socialkontoret och fastighetskontoret och består av allt från informatörer och boendechefer till VA-tekniker. Svaren baseras på arbetssituationen innan semesterperioden.

För mer information kontakta Malin Ferm, utredare på enheten för analys, kommunledningskontorets personalavdelning, telefon 0910 - 73 51 35

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden