Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Klart med ny personalchef i Skellefteå kommun

Nu är det klart vem som får jobbet som personalchef i Skellefteå kommun. Det blir Kicki Krane från Skellefteå som en bit in på det nya året startar sitt jobb som personalchef. Idag arbetar hon som rektor för Skellefteås praktiska gymnasium.

– Det känns fantastiskt roligt, inspirerande och utmanade att börja jobba, säger Kicki Krane. Jag tycker att Skellefteå kommun är en framsynt kommun som har höga ambitioner och en mångfald i verksamheten.

Kicki Krane tror att hennes första år som kanslichef åt Skellefteå AIK fotboll i slutet av åttiotalet har format och påverkat de val hon gjort i arbetslivet. Kicki var bland annat med och startade SISU Idrottsutbildarna tillsammans med Alf Marklund och hon har hunnit med sex år i Urkraft.

– Jag tycker om att jobba med människor och deras utveckling, säger Kicki Krane och fortsätter snabbt. Jag mår bra när jag ser att saker som jag gör är betydelsefullt för andra människor.

Förutom all folkbildning och två olika pedagogiska utbildningar har Kicki alltid i olika former och i olika organisationer jobbat med personal, utbildning och utvecklingsfrågor de senaste tjugo åren.

– Det är otroligt roligt att Skellefteå kommun har en sådan stark och uttalad värdegrund och tydlig vision, säger Kicki Krane. En stor del i mitt uppdrag blir att fokusera på arbetet med värdegrunden.

Kicki fyllde femtio i år och har flyttat för trettionde gången. Hon är född i Luleå och har bott i Skellefteå i 23 år, men varit en sväng söderut ned till Småland och sedan bitvis flyttat norrut igen. Sitt smultronställe har hon och sambon i stugan i Nolbyn utanför Lövånger.

Fakta om Kicki Krane
Familj:
Sambo med totalt tre barn och ett bonus barnbarn.
Intressen: Vandra i skog och mark, en fisketur på sjön Högfjärden, att resa och umgås med familj och vänner. Föredrar att laga mat framför att baka för då kan man strunta i recept och istället vara kreativ.
Några ord om sig själv: Tydlig, rak, gillar inte orättvisor och genuint intresserad av människor.

Fakta om Skellefteå kommuns värdegrund
Värdegrunden:
Vi är samhällsbyggare och våra ledord är professionalitet, engagemang och framsynthet.
Vision: Skellefteå, en framsynt tillväxtkommun, attraktiv att bo och verka i.

Mer information:
Kicki Krane
0706- 12 34 12

Kristina Sundin Jonsson
Kommunchef
Skellefteå kommun
0910-73 50 50 eller 070-608 89 69
kristina.sundinjonsson@skelleftea.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden