Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Känd fotograf från Skellefteå med i stort fotoprojekt för hela Europa

Skellefteås kända naturfotograf Peter Lilja är en av 55 utvalda fotografer i hela Europa som är med i projektet Wild Wonders of Europe. Fotograferna har 90 fotouppdrag att utföra i 44 olika länder. Uppdraget är att avslöja Europas fantastiska naturarv för att inspirera en önskan att bevara områden med höga naturvärden.
- Det är roligt att få vara med i ett sådant här projekt, säger Peter Lilja. Och jag har haft god hjälp av att jag tidigare vunnit två första pris i BBC- fototävling i England.
I morgon är Peter Lilja veckans fotograf på hemsidan för Wild Wonders of Europe, då visas några av hans bilder från Västerbotten; olika fåglar, växter och landskap.
Utvalda djur, växter, landskap och miljöer ska fotograferas i projektet runt hela Europa och sedan blir det en bok och utställningar. Fotograferna ska åka till ett annat land än sitt eget för att fotografera.
I april 2009 åker Peter Lilja till Malta och Kreta under två veckor för att fotografera vilda tulpaner, orkidéer, men även flyttfåglarna när de passerar Malta.
Totalt deltar sju naturfotografer från Sverige och projektet finansieras av bland annat WWF, Världsnaturfonden, National Geographic och olika fotoutrustnings företag.

Kontaktperson:
Peter Lilja 070-329 67 08

 

www.wild-wonders.com
www.peterlilja.com

 

 

 

Ämnen

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden