Följ Skellefteå kommun

Kågeskolan stänger till 4 maj

Pressmeddelande   •   Apr 20, 2020 15:40 CEST

Från tisdag den 21 april till måndag den 4 maj kommer undervisningen på Kågeskolan att bedrivas genom hemundervisning eller hemuppgifter. Fritidshemmet på Kågeskolan kommer att vara öppet för barn till föräldrar med samhällsviktiga funktioner. Anledningen till stängningen är den höga frånvaron bland skolans medarbetare.

- Vi har en hög sjukfrånvaro bland våra medarbetare på Kågeskolan. Det är beklagligt att vi måste stänga skolan under en period men när sjuktalen är höga blir det svårt att bedriva undervisningen på ett bra sätt. Det handlar också om tillsynen av barnen som är svår att säkerställa med för få vuxna, säger Anders Bergström, skolchef på Skellefteå kommun.

Sedan början av april har sjukfrånvaron bland medarbetarna pendlat mellan 20 och 60 procent. Man hade en förhoppning om att påsklovet skulle resultera i minskad frånvaro men eftersom frånvaron var fortsatt hög på måndagen fattades beslutet om två veckors stängning.

Matportioner kommer dagligen att delas ut till alla skolans elever och gäller både specialkost och vanlig kost. Matportionerna ska hämtas utomhus på baksidan av Kågeskolan.

Under dagen har Kågeskolan arbetat med förberedelserna inför den hemundervisning som kommer att bedrivas fram till den 4 maj då undervisningen återupptas enligt schema.

- Det är en svår situation som inneburit utmaningar med att säkerställa kvaliteten på undervisningen i skolan. Därför är det bättre att vi stänger under två veckor så att vi kan ha ett stort antal friska medarbetare på plats den fjärde maj. Vi har mycket kompetenta medarbetare som kommer att göra sitt yttersta för att barnen ska kunna tillgodogöra sig kunskap även på distans, säger Anders Bergström.

Fritidshemmet på Kågeskolan kommer bara att vara öppet för vårdnadshavare som arbetar inom samhällsviktiga verksamheter.

Fritidsgården Holken i Kåge kommer också att hålla stängt från och med 20 april och åtminstone en vecka framåt.

-Om någon förändring sker återkommer vi med mer information om det senare. En uppmaning till vuxna och vårdnadshavare är att vistas mer ute på samhället för att finnas tillgängliga för våra barn och ungdomar i dessa tider, säger Berith Markstedt Avdelningschef på Kultur- och Fritidskontoret.

För mer information:

Anders Bergström, förvaltningschef för utbildning och arbetsmarknad
Telefon: 0702-459156

Berith Markstedt, avdelningschef, kultur- och fritidskontoret
Telefon: 0910-712020

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.