Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Införande av ÅVC-kort på fler anläggningar

Vid fredagens sammanträde beslutade Samhällsbyggnadsnämnden att införa passersystem, så kallat ÅVC-kort, på återvinningscentralerna i Burträsk och Jörn.

Sedan tidigare finns ÅVC-kortet tillgängligt vid anläggningen i Bureå. Det innebär att invånare har möjlighet att genomgå en utbildning för att få tillgång till återvinningscentralen utöver ordinarie öppettider. Besökarna använder sitt körkort som nyckel.

- Systemet är mycket populärt och det har kommit många frågor om det kommer att införas på fler platser. Därför har vi utrett vilka andra anläggningar som är lämpliga att införa ÅVC-kort på, och kommit fram till Burträsk och Jörn, säger Sara Keisu, samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

I investeringsbudget för 2020 finns cirka 1 miljon kronor avsatt till projektet ”Åtgärder på kommunens återvinningscentraler”. Av denna budget ska cirka 600 000 kronor nyttjas till att bygga passersystemet i Burträsk. Nämnden beslutar att lägga till 1,5 miljoner kronor till projektet för att kunna införa passersystemet även i Jörn. Anledningen till att ett passersystem är dyrare i Jörn beror på att det krävs mer åtgärder i form av staket, grindar och belysning.

- Återvinningscentralen i Burträsk beräknas vara den billigaste anläggningen att införa ÅVC-kort på, eftersom den redan har viss nödvändig utrustning. Från anläggningen i Bureå finns dessutom två extra kameror som enkelt kan monteras i Burträsk, säger Sara Keisu.


För mer information, kontakta:

Sara Keisu, samhällsbyggnadsnämndens ordförande
073-076 41 57

Stefan Johansson, avdelningschef vatten & avfall
070-224 15 84 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden