Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Inbjudan presskonferens. BIFF – Barn i föräldrarnas fokus. Hur kan vi hjälpa barnen i samband med vårdnadskonflikter?

Under hösten 2011 startar vi en ny gruppverksamhet riktad mot föräldrar som har eller har haft långa och svåra separationer eller vårdnadskonflikter.

Verksamheten kallas BIFF = Barn i föräldrarnas fokus. Vi kommer att erbjudan både en mamma- och en pappagrupp. Syftet med BIFF är att underlätta för barnet och att synliggöra barnets behov. Syftet är också att föräldrarna ska se sina barn och deras behov trots att de är i konflikt med barnets andra förälder.

En liknande verksamhet startade i Södertälje kommun 2005 utifrån att man där upplevde att allt fler barn for illa i separationer och vårdnadstvister. Erfarenheterna från Södertälje är att konflikterna minskade markant när båda föräldrarna gick utbildningen och om en förälder gick utbildningen minskade konflikterna något.

Vi bjuder in till presskonferens för att berätta mer om hur Skellefteå kommun kommer att arbeta med den här verksamheten.

Tisdagen den 20/9 klockan 11.00  på Centrum för kvinnofrid, Kanalgatan 27 D
Välkommen!

För mer information kontakta:
Åsa Lööv, Centrum för kvinnofrid, 070-55 14 194
Helena Delborn, informatör, 070-374 77 04

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden