Följ Skellefteå kommun

Hjälp och stöd för äldre - "En fantastisk broschyr"

Pressmeddelande   •   Maj 28, 2007 08:18 CEST

Gemensamt pressmeddelande från Västerbottens läns landsting och Skellefteå kommun

Inom både landstinget och kommunen finns en hel del hjälp och stöd att få inom vård och omsorg för den som behöver det. Men för den enskilde medborgaren är det inte alltid så lätt att veta vart man ska vända sig för att hamna rätt.

En arbetsgrupp med representanter från Västerbottens läns landsting och Skellefteå kommun har nu tagit fram en broschyr som innehåller information och kontaktuppgifter om vilken hjälp och stöd det finns att få vad gäller vård och omsorg för äldre.

En grupp som fått tycka till om broschyren är det Kommunala PensionärsRådet (KPR), både under framtagningen och även nu när den färdigställts.

- Det är en fantastisk broschyr, skaffa den så fort ni kan och använd den.
Där finns information om allt man behöver och det är lätt att komma åt informationen, säger Doris Lidgren, KPR.

Till att börja med kommer broschyren att finnas på apotek och vårdcentraler inom några testområden i Skellefteå kommun. Dessa områden är Heimdall, Erikslid, Byske och Bolidens vårdcentralers upptagningsområden samt vid apotek och hemtjänst inom dessa områden.

Målet med broschyren är att den äldre befolkningen som bor i eget boende ska känna sig trygg i vetskapen att det finns hjälp att få om och när behovet uppstår och också vart man vänder sig.

Broschyren kommer att utvärderas genom att ett 50-tal personer över 65 år får svara på några enkätfrågor. Utifrån resultatet av utvärderingen tar landstinget och kommunen ställning till om broschyren ska tryckas upp i fler exemplar och spridas inom hela Skellefteå kommun.

Broschyren bifogas nedan som pdf-fil.

Mer information lämnas av:
Maria Lingehall, vårdkoordinator Skellefteå lasarett, tel 0910-77 07 53, mobil 070-347 58 30
Jeanette Nilsson, chef beslutsenheten, socialkontoret, Skellefteå kommun, telefon 0910-73 41 74
Ann-Katrin Högdahl, informatör, Västerbottens läns landsting, tel 0910-77 18 85, mobil 070-258 18 85
Gabriella Hahr, informatör, socialkontoret, Skellefteå kommun, mobil
070-322 07 15

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.