Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Genomtänkt vattenlösning för Trästockfestivalen

21-23 juli genomförs Trästockfestivalen i Skellefteå som i år firar 20-årsjubileum. När Skellefteå i april drabbades av parasitutbrottet i dricksvattnet blev festivalledningen av naturliga skäl oroliga för hur detta skulle påverka festivalen.

– Men det har löst sig hur bra som helst. Kommunen ser till så att det alltid finns rent vatten i tre tankar som är uppställda på området, berättar festivalgeneral Susanne Hedlund.   

 

Förutom musik från fyra scener på Nordanåområdet, finns även en festivalcamping på Rovön, ett kulturområde och en egen filmfestival.

– I år satsar vi på ett bredare utbud av mat och har skapat ett särskilt matområde. När parasitutbrottet skedde trodde vi oss få stora problem med den delen. Men med lösningen för vattenförsörjningen som kommunens tekniska kontor levererat känner vi oss helt trygga, säger Susanne Hedlund.

 Tre vattentankar, som vardera rymmer en kubikmeter rent vatten, kommer att ställas ut på festivalområdet. Två av dessa finns vid matområdet och en placeras vid ingången till festivalområdet.

– Vi har tillgång en egen brandbil som ser till så att det alltid finns rent vatten i dessa tankar, försäkrar Nisse Hedblad, vikarierande enhetschef vid tekniska kontoret.

I samband med Stadsfesten i Skellefteå, som genomfördes 29 juni-3 juli, visade sig systemet med vattentankar fungera mycket bra på en festival.

– Där hade vi två tankar på en kubikmeter vid scenen, två vid tivolit och så en stor tank på nio kubikmeter med ett distributionsnät till restaurangställena, berättar Nisse Hedblad.

 

Får en vattenmugg

Alla besökare på Trästockfestivalen kommer att få en vattenmugg när de går in på området och får då samtidigt information om hur det fungerar med dricksvattnet.

– Det kommer många gäster från andra delar av landet och det är ju inte säkert att alla känner till parasitutbrottet i Skellefteå, konstaterar Susanne.

Någon parasitoro från festivalbesökare har hon och festivalledningen inte känt av.

– Vi har i alla fall inte fått ett enda mejl eller ett enda telefonsamtal kring detta.

När det gäller festivalcampingen på Rovön är det inga problem med vattnet, eftersom området inte alls berörs av parasitutbrottet.

– Här tar man vatten från den parasitfria vattentäkten i Slind och Skellefteå landsförsamling drar som vanligt ut en vattenslang till campingen, avslutar Susanne Hedlund.

 

Band som återuppstår

Sedan starten 1991 har Trästockfestivalen successivt växt. Under de senaste sex åren har antalet besökare mer än fördubblats.

– 2010 hade festivalen 32 000 besökare och i år räknar vi med att komma över 35 000, säger Susanne Hedlund

En specialare till jubileumsfestivalen är att ett tiotal band som lagt av återuppstår för en spelning.

– Totalt uppträder i år ett 90-tal band. Nyckelbryggerier i Luleå har sponsrat festivalen med tusentals vattenflaskor som delas ut till artisterna, avslutar Susanne.

Mer information: Mona Hedlund, pressinformatör, Skellefteå kommun, 070- 533 86 24, Susanne Hedlund, festivalgeneral för Trästockfestivalen, 076-7745691

                 

               

 

                 

 

 

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden