Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fler sittplatser i centrum!

Pensionärsföreningarna i Skellefteå har tagit emot många synpunkter om att det inte finns nog med sittplatser i butiker och gallerior i Skellefteå. Frågan har tagits upp på kommunala pensionärsrådet (KPR) som är ett informations- och samarbetsråd mellan pensionärsföreningarna i Skellefteå och socialnämnden i Skellefteå kommun. KPR har nu skickat ett brev till Destination Skellefteå och Svensk Handel.

I brevet tar man upp att äldre personer är beroende av sittplatser för att orka med en shoppingrunda. De sittplatser som finns i centrum idag är utomhus och kan i princip bara användas på sommaren och när vädret är vackert. Sittplatserna behövs även för de äldre som väntar på färdtjänst. 

Vissa butiker kan ha en stol inne i butiken men den är oftast avsedd för personer som följer med någon som till exempel provar kläder. Det saknas sittplatser innanför butiksentréer och i galleriornas allmänna utrymmen. Kommunala pensionärsrådet ber i sitt brev att Destination Skellefteå och Svensk Handel tar upp frågan för diskussion och att de återkommer med svar till KPR.

För mer information kontakta:
Kenneth Fahlesson, Ordförande i Kommunala pensionärsrådet, 070-346 05 03

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden