Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Europaservice för Västerbotten finns i Skellefteå

Västerbottningarna ska kunna vända sig till Europa Direkt Västerbotten för att få svar på sina frågor om Europa och EU.
Syftet med projektet är att öka kunskapen om EU och EU:s verksamhet och visa hur Västerbotten och Norrland är lika mycket delar av EU som Paris, Berlin och Bryssel.

- Det är en demokratisk rättighet för medborgarna att kunna vända sig till en verksamhet, som på ett opartiskt och enkelt sätt kan ge information om allas möjligheter att till exempel arbeta, resa och bo i 26 andra länder i Europa, säger Anders Svanborg, verksamhetsledare på Europa Direkt Västerbotten.

Europa Direkt Västerbottens verksamhet är gratis att använda och riktar sig till alla medborgare, organisationer, skolor och företag i länet.
- Mitt mål är att västerbottningarna ska få mer kunskap om EU och vilka möjligheter man har inom Europa. Sedan är det också viktigt att veta hur man kan påverka hur EU ska se ut i framtiden, menar Anders Svanborg.

2009 är ett speciellt Europaår med valet till
Europaparlamentet den 7 juni, Sverige är ordförandeland i ministerrådet under andra halvåret och en ny kommission ska tillsättas i år.
- Därför är det viktigt att det finns en regional kontakt som man kan vända sig till vare sig man är EU-kritisk eller EU-positiv, avrundar Anders Svanborg.

Projektet finansieras av Skellefteå kommun, Region Västerbotten, landstinget i Västerbottens län, Umeå kommun och EU-kommissionen och projektet pågår mellan 2009-2012. Kontoret ligger i Skellefteå Stadshus, bottenplan och alla är välkomna.

För mer information:
Anders Svanborg, verksamhetsledare Europa Direkt Västerbotten
Telefon: 070-564 57 20, 0910-73 46 41 eller anders.svanborg@skelleftea.se

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden