Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Djurens dag på äldreboendet Brogården

Hästar, getter och kaniner är ingenting som hör vardagen till på ett äldreboende i centrala Skellefteå. Men måndagen den 13 juni är ingen vanlig dag. Då anordnas nämligen ”Djurens dag” i trädgården på Brogården och 4H-gården kommer dit och har djur med sig. 

”Många av våra äldre har vuxit upp och levt på landet nära djur och natur i hela sitt liv. Vi tror att det är både roligt och berikande för våra äldre att komma nära djuren. Förutom djuren som 4H-gården kommer med får vi nog se en och annan hund och katt också eftersom även personalen tar med sina husdjur den här dagen”, säger Maria Nilsson som är aktivitetsledare på Brogården och den som tagit initiativet till dagen.

Aktiviteterna startar 13.30 och kommer att ske vid uteplatsen ner mot älven. De boende kommer också att bjudas på fika i paviljongen. Adressen till Brogården är Krukmakargatan 8.

För mer information kontakta:
Maria Nilsson, aktivitetsledare Brogården, 073-244 77 90
Helena Delborn, informatör socialkontoret, 070-374 77 04

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden