Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Diplomering i hedersrelaterat våld

Länsstyrelsen i Västerbotten har spetskompetensutbildat tolv personer, varav fyra i Skellefteå, i hedersrelaterat våld och förtryck.

Syftet med utbildningen är att se till att det i varje län i Norrland finns ett antal nyckelpersoner med fördjupad kunskap om hedersrelaterat våld och förtryck. Dessa ska finnas inom olika verksamhetsområden och fungera som resurspersoner i det egna länet.

-Resurspersonerna ska kunna ge råd och stöd till de personer som arbetar med eller på annat sätt kommer i kontakt med ungdomar som utsätts för, eller riskerar att utsättas för, hedersrelaterat våld och förtryck, säger Alexandra Sundberg, Länsstyrelsen.

Från Skellefteå kommun diplomeras Åsa Lööv Wesslund, Centrum för kvinnofrid, Linda Larsson och Ida Evesäter, socialkontoret, och från Västerbottens läns landsting Åsa Andersson. Alexandra Sundberg, samordnare för mäns våld mot kvinnor på Länsstyrelsen diplomerar. En diplomeringslunch hålls på Nordanå värdshus den 5 november kl 11.30.

Åsa Lööv Wesslund, Linda Larsson, Ida Evesäter och Åsa Andersson ska också medverka till att sprida sina kunskaper. Det kan handla om att delta i utbildningar, studiedagar och att ge handledning.

För mer information:

Alexandra Sundberg, samordnare Mäns våld mot kvinnor, Länsstyrelsen, 073-823 72 88

Gabriella Hahr, informatör, socialkontoret, 070-322 07 15

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden