Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Designverkstad på Campus Skellefteå i sommar

Förra årets succé återkommer till Skellefteå även den här sommaren. Sex Skellefteåföretag får i sommar chansen att utveckla idéer och projekt med hjälp av sex högskolestudenter med olika designinriktningar.

 – Det är oerhört roligt att vi återigen kan erbjuda det lokala näringslivet den här möjligheten, säger Ingrid Thylin, utvecklingschef för Campus Skellefteå. Våra erfarenheterna från ifjol visar att det var väldigt uppskattat. Nytt för i år är att också att studenter från Campus Skellefteå ska delta, avslutar Ingrid Thylin.

 ALMI Nord ska under de närmaste veckorna kontakta olika företag i jakt på lämpliga uppdrag. Det finns fortfarande möjlighet för lokala företag att delta i årets designverkstad.

 Designverkstad Skellefteå lokaliseras till studenthuset STOCK på Campusområdet i Skellefteå. Urvalet av studenter görs baserat på meriter och personlig lämplighet samt inriktning på utbildningarna som matchar företagsprojektens fokus.

 Studenterna arbetar i ett tvärvetenskapligt team för att tillsammans lösa ett antal regionala företagsuppdrag med design som arbetsmetod under sju sommarveckor. Teamet får även handledning av en professionell industridesigner.

 Förra sommaren antogs Alimak Hek, Lööve Trailer AB, Skellefteå Camping, Shipshapehomes, Arena Bjuröklubb samt Skellefteå Kraft till projektet. Samtliga företag var mycket nöjda med studenternas arbeten och några har även fortsatt samarbetet efter sommaren.

Designverkstad Skellefteå arrangeras av Tillväxt Skellefteå/Campusutveckling och Design Västerbotten / ALMI Nord.

För ytterligare information, kontakta:

Peter Sandström, Design Västerbotten       peter.sandstrom@almi.se     tel. 070-327 29 62

Agneta Lundberg, Almi Nord                     agneta.lundberg@almi.se      tel. 070-564 22 26

Ingrid Thylin, Campusutveckling                 ingrid.thylin@skelleftea.se tel. 070-341 01 55

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden