Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Dagverksamhet för personer med demenssjukdom stängs tills vidare

Skellefteå kommun har beslutat att tillfälligt stänga dagverksamheten inom vård och omsorg från och med måndagen den 23 mars 2020. Det är en direkt följd av regeringens beslut att alla som är över 70 år eller tillhör en riskgrupp ska skyddas från smitta.

Dagverksamhet riktar sig till personer som har demenssjukdom och bor hemma. En del av individerna på dagverksamheten tillhör riskgrupper och kan drabbas svårt vid ett insjuknande. Skellefteå kommun kommer att följa utvecklingen och personal från dagverksamheten kommer att kontakta berörda när det är tryggt att starta om verksamheten.

- Utifrån regeringens beslut kommer vi att behöva anpassa verksamheten efter hur läget utvecklas dag för dag. Nu känns det viktigt att skydda äldre över 70 år och riskgrupper och därför har vi fattat det här beslutet, säger Ejja Häman Aktell, avdelningschef för vård och omsorg.

Skellefteå kommun har även pausat erbjudandet om fotvård för individer i ordinärt boende preliminärt till och med 1 maj. Detta gör vi för att minska smittspridning för individer på vård- och omsorgsboenden och säkerställa långsiktighet i samhällsviktiga funktioner.

Mer information finns på skelleftea.se/coronavirus

För mer information:

Ejja Häman Aktell, avdelningschef för vård och omsorg
Telefon: 070- 602 42 12

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden