Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Bloggar för att utveckla kommunens kommunikation

Marie Larsson, chef för medborgarservice i Skellefteå kommun bloggar för att berätta hur Skellefteå kommun arbetar med att utveckla service och kommunikation med medborgarna.

– I kommunvärlden är det här med sociala medier ganska nytt, säger Marie Larsson. Men under vattenkrisen har vi lärt oss mycket om betydelsen av de sociala medierna och hur man kan använda sig av dem.

En sak som Marie ska blogga om är exempelvis kommunens kundtjänst. En kundtjänst som tar ett helhetsgrepp om samtliga förvaltningars verksamhet, och dessutom sätter ribban högt, och som saknar motstycke i Sverige. Nu har Skellefteå kommun hunnit långt på sin förändringsresa. Samtidigt har övriga landets kommuner förstått att något spännande är på gång i Skellefteå. I dagsläget har ungefär 150 olika kommuner fått ta del av Skellefteås upplägg via studiebesök eller föreläsningar.

– Vi är kända i hela Sverige för våra satsningar, säger Marie Larsson och fortsätter lika snabbt. Men det är kanske inte lika känt här lokalt och det vill jag ändra på.

Maries förväntningar på bloggen är att dels nå ut med hur arbetet med att utveckla kommunens kommunikation löper, men också för att få nya idéer från andra kommuner, företag och medborgare. Bloggen är ett sätt att kommunicera i sociala medier och på så sätt nå nya grupper av människor som kommunen tidigare haft svårt att nå.

Här hittar ni Marie Larssons blogg: http://blogg.skelleftea.org/medborgarservice/

Här finns listan över sociala medier där Skellefteå kommun finns med:
http://www.skelleftea.se/default.aspx?id=102142

Mer information:
Marie Larsson
Avdelningschef för medborgarservice
Skellefteå kommun
0910-73 55 20 eller 070- 536 64 84

Mona Stenberg
Pressinformatör
Skellefteå kommun
0910-73 46 72 eller 070-533 86 24

 

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden