Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Blogg om stadsplaneringen i Skellefteå kommun

Skellefteå kommun har startat en blogg om stadsplaneringsfrågor.
- Det här är ett av många steg framåt för att förbättra dialogen mellan medborgare och kommunen kring frågor som rör stadsplanering, säger Carl-Henrik Barnekow planarkitekt och initiativtagare till bloggen.

Syftet med bloggen är att ge allmänheten möjlighet följa stadsplaneringen runt större projekt i kommunen. Det finns även möjlighet att lämna synpunkter om de olika projekten direkt på bloggen. Just nu innehåller bloggen bland annat information om Skellefteå resecentrum, busstorget och den fördjupade översiktsplanen för Centrala stan.

Bloggen drivs av planavdelningen på bygg- och miljökontoret tillsammans med planeringsavdelningen på kommunledningskontoret. Men tanken är att större projekt som andra kommunala förvaltningar arbetar med också kan presenteras på bloggen.

- Självklart kommer vi att fortsätta som tidigare med granskningar (utställningar) och samråd etc. Inget sådant förändras utan detta blir ytterligare en väg för oss att nå ut, säger Carl-Henrik Barnekow. Han fortsätter: - Alla har inte internet och därför går det fortfarande lika bra att nå oss genom att kontakta kundtjänst eller besöka kontoret.

Arbetet med bloggen utvärderas kring årsskiftet för att se om det lett till förbättringar i kommunikationen kring de större projekten som berör kommunens utveckling.

Bloggadress: http://blogg.skelleftea.org/stadsplanering/

Kontaktperson för media

Carl-Henrik Barnekow, planarkitekt 070-678 77 03, carl-henrik.barnekow@skelleftea.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden