Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Avstängning för att hindra eventuell smittspridning av Coronavirus

I enlighet med Region Västerbottens beslut har Skellefteå kommun beslutat om avstängning av medarbetare inom vård och omsorg och på gruppbostäder för att hindra eventuell smittspridning. Avstängningsreglerna gäller för medarbetare som under de senaste 14 dagarna vistats i Kina, Sydkorea, Iran, Norra Italien eller österrikiska Tyrolen och gäller för anställda med såväl direkt som indirekt kontakt med brukare och patienter. Besök på vård- och omsorgsboenden samt gruppbostäder som inte är absolut nödvändiga ska också undvikas. Avstängningen gäller i första hand till 20 mars. Ny information lämnas i händelse av förlängd avstängningstid.

All personal kommer att få denna information av sina respektive chefer.

Avstängning från arbetet för att hindra spridning av Coronavirus

Idag den 12 mars togs beslutet om avstängning av medarbetare inom vård och omsorg och på gruppbostäder i Skellefteå kommun för att hindra eventuell smittspridning. Dessa medarbetare stängs av från arbetet om de under de senaste 14 dagarna vistats i Kina, Sydkorea, Iran, Norra Italien, österrikiska Tyrolen.

Avstängningen gäller alla medarbetare som har direkt eller indirekt kontakt med brukare och patienter, även om de inte uppvisar symtom på sjukdom eller har träffat någon med verifierad smitta.

Kommunen kommer även att kontakta de företag som utför upphandlade tjänster åt kommunen, exempelvis byggarbetare och besiktningsmän, för att uppmana till samma avstängningsregler.

Skellefteå kommun har en stabsgrupp som arbetar med frågor rörande Coronaviruset. Beslutet är fattat i dialog med stabsgruppen, kommundirektör Kristina Sundin Jonsson och Region Västerbotten och är i enlighet med regionens beslut. Det gäller från och med den 13 mars.

Undvik besök som inte är absolut nödvändiga på sjukhus, gruppbostäder och äldreboenden

För att undvika att smitta, tänk på att inte besöka anhöriga eller bekanta som vårdas på sjukhus, vård- och omsorgsboenden eller gruppbostäder i Skellefteå kommun och övriga länet om du tror att du bär på någon smitta. Det skyddar de mest sårbara.

Skellefteå kommun följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer i arbetet för att hindra eventuell spridning av Coronaviruset.


För mer information:

www.skelleftea.se/covid19

Kontaktpersoner:

Patrik Nilsson, säkerhetschef 
Tel: 0703-161537

Caroline Thorén, press- och medieansvarig kommunikationsstrateg
Tel: 076 - 127 92 34

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden