Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Aktivitetsstöd till 26 föreningar med insatser för äldre

Skellefteå kommuns socialnämnd har beslutat att 26 föreningar som sökt aktivitetsstöd i sina insatser för äldre ska få bidrag. Aktivitetsstöden som fördelas i år sträcker sig mellan drygt ett par tusenlappar till 100 000 kr. Storleken på stödet beslutas utifrån insatsen föreningen lägger på just verksamhet för äldre.

– Vi vill uppmuntra föreningar som bidrar till att skapa trygghet, social gemenskap och ett gott liv för de äldre. Vi ser också gärna att föreningar utbildar handledare i konceptet ”Passion för livet” och upprättar en plan för mötesplatser och hur man kan göra så att fler äldre tar del av dessa, berättar Kenneth Fahlesson, ordförande Skellefteå kommuns socialnämnd.

”Passion för livet” syftar till att engagera seniorer att själva ta ansvar för ett förebyggande levnadssätt för ett så rikt och hälsosamt liv som möjligt. Fokusområden är mat och dryck, säkerhet, sociala nätverk, fysisk aktivitet och läkemedel. Områden som enligt forskningen påverkar hälsa och livskvalitet.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden