Gå direkt till innehåll
10 nya lägenheter på äldreboendet Norrgårda i Byske

Pressmeddelande -

10 nya lägenheter på äldreboendet Norrgårda i Byske

På äldreboendet Norrgårda i Byske invigdes idag 10 nya lägenheter.  De boende flyttar in redan imorgon, fredagen den 6 maj. I tillbyggnaden ingår även ett nytt ljust och öppet kök och allrum med enastående utsikt över Byskeälven.

Utöver de nya lägenheterna har sprinklersystem installerats i hela fastigheten och alla gemensamma utrymmen har renoverats med nya kök och nya ytskikt.  Renoveringen och tillbyggnaden har pågått sedan i mitten av september och fortfarande återstår visst arbete. Utemiljön ska också ses över och det arbetet beräknas vara klart under sommaren 2011. 

Alla lägenheter, totalt 54 stycken, består av en hall och ett kombinerat vardagsrum/sovrum som utrustats med minikök samt dusch och toalett.

”Det har onekligen varit lite stökigt att bygga om och bygga till samtidigt som den ordinarie verksamheten har pågått. Men tack vare mycket positiv och förstående personal, fantastiska hantverkare och tålmodiga och intresserade vårdtagare har det gått otroligt bra. Visst kunde vi känna en viss tveksamhet hos vårdtagarna till att börja med men de har följt arbetet och hantverkarna med stort intresse och kommer nog att tycka att det blir lite tomt när arbetet är klart. Allt har fungerat överraskande väl.” säger biträdande boendechef Lena Furberg.

Kommunstyrelsen ordförande Bert Öhlund klippte bandet och önskade vårdtagare, anhöriga och personal lycka till i de nya lokalerna.

För mer information kontakta:
Kenneth Fahlesson(S), socialnämndens vice ordförande, 070-346 05 03
Berit Silverlind, chef äldreomsorgen, 070-247 47 80
Lena Furberg, bitr. boendechef, 070-271 60 26

Helena Delborn, informatör, 070-374 77 04

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden