Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Skellefteå blev tionde bästa stad cykelstad i Europa

Skellefteå blev tionde bästa cykelstad i Europa första gången Skellefteå deltog i Cykelkampen. Under maj månad har cyklister från 52 olika städer i Europa registrerat sina cykelsträckor och tävlat mot varandra.

– Det är fantastiskt att så många har cyklat och kämpat för att nå de här fina resultaten, säger Helena Stefansson Nilsson, transportrådgivare, Skellefteå kommun. Skellefteås insats imponerade både på Umeå kommun och de internationellt deltagande städerna, säger Helena Stefansson Nilsson.

De 442 deltagarna som tävlade för Skellefteå cyklade totalt cirka 30 261 km. Helena Stefansson Nilsson, transportrådgivare i Skellefteå kommun är mycket nöjd med Skelleftebornas insats nu när de deltog för första gången i tävlingen.

– Nu är tävlingen över men jag hoppas att alla fortsätter cykla istället för att ta bilen, både för miljöns och hälsans skull, säger Helena Stefansson Nilsson. Jag hoppas att många familjer passar på att göra cykelutflykter i sommar, säger Helena Stefansson Nilsson.

Umeålaget tog en förstaplats i Sverige och en femte plats i Europa. De 1242 deltagarna som tävlade för Umeå i Cykelkampen cyklade totalt cirka 173 079 kilometer, vilket är mer än 76 000 kilometer längre än förra året.

Prisutdelning sker torsdag den 16 juni vid Bryggarbacken 19.20 som avslutning på "Cykla Broarna runt".

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden