Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Coop Nord planerar butiksetablering i Skellefteå

Coop Nord vill bygga en ny Coop-butik på växthusområdet intill E4-rondellen på Norrböle. Kommunstyrelsen i Skellefteå kommun har idag undertecknat ett markanvisningsavtal. Nu inleds detaljplaneprocessen för en ny Coop-butik på Norrböle i Skellefteå.

– Vi har många medlemmar i den aktiva staden Skellefteå, där ska vi stärka vår närvaro. Vi har tillsammans med kommunen hittat ett bra läge där vi vill gå vidare. Planen är att bygga en ny Coop-butik, Skellefteås näst största efter Coop Forum, säger Thomas Johansson, VD Coop Nord.

Markanvisningen avser Växthusområdet intill E4-rondellen på Norrböle. Nu inleds en detaljplaneprocess, efter den följer projektering och byggstart.

– Vi är glada att Coop satsar här eftersom kommunen ska växa och då behövs alla aktörer, säger Maria Marklund, kommunalråd Skellefteå kommun.

– Vi planerar för en stor och fin Coop-butik i ett område där många bor och passerar, säger Lars Carlstedt, fastighetschef Coop Nord. Vi tror på Skellefteå och gör en investering för framtiden.

– Etableringen är ett kvitto på att Skellefteå befinner sig i en positiv stadsutveckling där företag ser möjligheter för tillväxt, säger Anja Palm, etableringsansvarig Skellefteå kommun. 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden